Зошто DietiMeal?

Уживајте во DietiMeal и DietiSnack храната богата со протеини за слабеење! Протеините се едни од најважните хранливи состојки за вашето тело. Еве неколку производи богати со протеини кои ќе ви помогнат да изгубите тежина кога треба да вклучите изобилство протеини во вашата диетална програма.

Некои од производите на DietiMeal и DietiSnack се без палмино масло, без глутен, без соен протеин, со низок гликемиски индекс, а некои се и вегетаријански. Поради ова, може да ги консумираат луѓе кои се на специјални диети.

Одреден дел од производите содржат големо количество на диететски влакна, што многу ретко може да се најде во протеински производи. Во овој брз начин на живот, доколку немаме доволно време да консумираме доволно овошје и зеленчук секој ден, тогаш оваа храна може да биде одличен извор на диететски влакна. Високото количество на диететски влакна во својот состав има пробиотички ефект, што значи дека храна богата со диететски влакна помага да се врати природната цревна флора. Враќањето на цревната флора е особено важна задача за правилно функционирање на имунолошкиот систем. Пробајте еден од 5те различни вкусови на нашите најбарани DietiSnack кранчови кои соддржат околу 11 грама диететски влакна во само еден бар!

Превземено од www.dietimeal.com