Политика за колачиња

Оваа страница користи колачиња за да Ви обезбеди најдобро корисничко искуство.
Колачето претставува мала датотека којашто се состои од букви и бројки што се запишуваат на Вашиот компјутер. Колачињата не зачувуваат лични податоци, како што се Вашето име или адреса. Кога следниот пат ќе ја посетите нашата страница, колачињата ни дозволуваат да го препознаеме Вашиот пребарувач. Колачињата може да ги зачувуваат Вашите преференции и други информации, но не можат да ги читаат Вашите податоци или информации од Вашиот тврд диск или, пак, да читаат други зачувани датотеки за колачиња од други страници. Може да го наместите Вашиот веб-прелистувач да ги одбива колачињата, за што може подетално да се информирате преку нашата Политика за колачиња на ПроФит.

 1. Изјава за приватност
  ПроФит ги третира личните податоци коишто ги добива преку своите веб – страницa со должно внимание и ги обработува целосно во согласност со Законот за заштита на личните податоци и под законската регулатива. Оваа изјава за приватност има за цел да Ве информира за колачињата и видот на информации коишто ги собираме преку оваа веб-страница и за нивната намена.
 2. Податоци за посетителите
  ПроФит ги користи следните информации од Вашата сесија, како што се: времетраењето на Вашата посета, веб – страниците на кои пристапувате, видот на прелистувачот што го користите, ИП-адресата од која пристапувате и сл. Овие информации се користат со цел создавање на статистички извештаи коишто ќе ни овозможат да ги подобриме нашата веб – страница, како и да овозможиме заштита на личните податоци кои се објавени или достапни на нашата веб – страницa.
 3. Колачиња
  Нашата веб-страна користи колачиња. Колачињата претставуваат мали датотеки кои се запишуваат на Вашиот уред. Колачињата не содржат лични податоци, како што се Вашето име или адреса. Можете да го прилагодите Вашиот веб-прелистувач да ве предупредува и да ги одбива колачињата да не се запишуваат на Вашиот компјутер. Доколку ја одберете таа можност, одредени функционалности на нашата веб-страница нема да бидат овозможени, односно нема да работат исправно или нема да работат воопшто.
 4. Категории на колачиња
  Следните категории на колачиња се користат за:
  • Собирање на информации за интеракции од сесии, како што се: времетраењето на посета, веб – страници кои се прегледани, видот на прелистувачот кој се користи, географска локација и др. Информациите се користат со цел создавање на статистички извештаи коишто ќе ни овозможат да ги разбереме интеракциите а со тоа и да ja подобриме нашaтa веб – страницa. Во оваа категорија припаѓаат колачињата за кои ја бараме Вашата согласност. (checkbox опција за исклучување)
  • Заштита и контрола на прегледи на податоците кои се објавени или се пристапуваат преку нашите веб – страницa.  Податоците кои се штитат содржат лични податоци и затоа овие колачиња се неопходни.
  • Согласност на политиката за користење на колачињата. Ова колаче е неопходно и содржи податок за прифаќањето односно согласност на политиката за користење на колачињата.
  • Работа со нашите веб – апликации. Овие колачиња содржат податоци за корисниците на нашите веб – апликации кои се потребни за нивно исправно функционирање, како на пример за автентикација, јазик на интерфејсот и др. Овие колачиња се неопходни, во спротивно одредени функционалности на нашата веб – страница нема да бидат овозможени, односно нема да работат исправно или нема да работат воопшто.
 5. Како да управувате со колачињата преку конфигурирање на прелистувачот
  Ако не сакате да примате колачиња, можете да ги измените поставките на вашиот прелистувач, така што ќе бидете предупредени, кога се испраќаат колачиња, да ги деактивирате сите или некои од колачињата кои се користат од страна на веб-страницата или да ги избришете колачињата веќе инсталирани од страна на веб-страницата.
  Доколку ги деактивирате колачињата, одредени функционалности на нашата веб-страница и нема да бидат овозможени, односно нема да работат исправно или нема да работат воопшто.
  За начинот на оневозможување на колачиња Ви препорачуваме да ја разгледате официјалната страна на производителот на веб – прелистувачот кој го користите.
 6. Прифаќање на условите
  Со користењето на оваа веб – страница, се сложувате со одредбите од Политика за приватност на ПроФит.

Дополнителни информации за управување со колачињата кај познатите интернет прелистувачи можете да најдете на следниве линкови:

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB
Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/kb/278835
Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences
Safari: https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=en_US