Бисквити Чоколадо и Лешник – 4 оброци

600.00 ден

Бисквити од чоколадо и лешник.
Состав: млечни протеини, масло од палма, пченично брашно, шеќер, пченичен глутен,крцки од темно чоколадо (шеќер, какао маса, какао путер, какао со намалени масти во прав, емулгатор: лецитин (соја), ароми) (7%), пченичен скроб, лешник (5%), какао со намалени масти во прав (3%), белка од јајце во прав, сируп од сушен јачмен, подигнувачки средства: дифосфати и натриум карбонати и амониум карбонати, екстракт од какао, пченични бактерии.
Содржи: глутен (пченица, јачмен), млеко, јајца, соја и лешници. Може да содржи траги од кикирики, сусам и јадкасти плодови.
Алергени: јадкасти плодови (лешници), житарки кои содржат глутен (пченично брашно, пченичен глутен, пченичен скроб, сируп од сушен јачмен, пченични бактерии), млеко (лактоза, млечни протеини), јајца (белка од јајце во прав), соја (крцки од темно чоколадо (соја лецитин)). Енергетски вредности на 37,5гр (5 бисквити): 764kJ, 183kcal, масти 9гр (заситени масти 4,1гр), јаглени хидрати 14гр, шеќери 7,1гр, влакна 1,3гр, протеини 11гр, сол 0,2гр. Да се чува на ладно и суво место. Тежина: 37,5гр.

Јави се
Насоки